Sportos összefogás a jó cél érdekében!

2017. 12. 05. (kedd) 15.04

A Debreceni Karitatív Testület 2017-ben immár harmadik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját.

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Kft. is csatlakozik a testület által szervezett akcióhoz. A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó,  a DVSC-TVP női kézilabda-, a  Debreceni Vízilabda Sport Egyesület póló-,  a Debreceni Hoki Klub jégkorong, valamint a DEAC kosárlabda-csapata.

A „Kék vödör" akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2017. december 6-tól december 20-ig.

A Sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére.

A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 13 gazdasági társaság, valamint városunk Fidesz-KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Kft. 140 szeretetdobozt töltött meg, melyek megközelítőleg összesen 1500 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak. Legalább ezt a mennyiséget idén is szeretnénk összegyűjteni.

A programban 316 önkéntes vett részt. A gyűjtési akció során önkéntes munkát vállaltak idősek, fiatalok, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek. Városunkat tekintve ez példaértékű összefogás.Cikk nyomtatása