Bocskai-emlékverseny: 29 ország bokszolói, köztük három világbajnok

2019. 02. 05. (kedd) 22.51

Huszonkilenc ország ökölvívói neveztek a szerdától szombatig tartó 63. Bocskai István-emlékversenyre.

A debreceni tornán 144 férfi és 41 női öklöző lép majd ringbe az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, magyar részről 29 férfi és 11 női versenyző indul – jelentette be a sajtótájékoztatón Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Kiemelte, Magyarország legnagyobb, rendszeresen megtartott ökölvívó eseménye a Bocskai-emlékverseny, amely az olimpiát megelőző esztendőben meghatározó lesz minden bokszoló számára. A magyar válogatott minden tagja elindul „a hihetetlenül erős mezőnyben” – tette hozzá, reményét fejezve ki, hogy két-három bajnok is lesz a hazaiak között. A fiataloknak „ring-tapasztalatokra” van szükségük, ebből a szempontból is fontos a verseny – jelezte a szakszövetség elnöke.

A hagyományos évindítón a férfiak kilenc, a nők öt súlycsoportban mérhetik össze erejüket Debrecenben. A nők tavaly még négy kategóriában szerepeltek, de a MÖSZ a nemzetközi trendekhez igazodva idén már öt súlycsoportban rendezi meg számukra a küzdelmeket.

A kétszeres olimpikon Harcsa Zoltán, a 2017-es esztendő felfedezettje, Kovács Richárd, a főiskolai világbajnok Hámori Ádám, a címvédő Szaka István és Gálos Roland, valamint a 2015-ös Eb-bronzérmes Csóka Nándor is ott lesz Debrecenben.

A 11 fős női válogatottban szerephez jut a címvédő, vb-bronzérmes Nagy Tímea és az Eb-ezüstérmes Szatmári Petra. Három világbajnok is nevezett, a francia Sofiane Oumiha, az orosz Anasztaszija Beljakova és a tajvani Csen Nien Csin.

A meccsek 14 órakor kezdődnek az első három napon, míg szombaton a döntőket 15 órától kezdik.

Forrás: MTICikk nyomtatása