A debreceni vébére készülnek

2020. 07. 08. (szerda) 08.46

A DEAC játékosa, Salamon Zsófia is tagja az U18-as válogatott keretnek.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Debrecenben edzőtáboroznak a legjobb 3x3-as kosárlabdázóink: az Oláh Gábor utcán tréningezik a női és a férfi felnőtt válogatott, valamint az U18-as és az U23-as keret.

A női tizennyolc éven aluliak csapatában ott találjuk a DEAC 2002-es születésű játékosát, Salamon Zsófiát is.

„Mondhaton a társaim nevében is, hogy nagyon élvezzük a tábori napokat – fogalmazott a honlapunknak Zsófi. – Ez a második hetünk itt, most még a taktikai és technikai elemek vannak a középpontban, a pályán való helyezkedés és a különböző figurák begyakorlásán van a hangsúly. Maga a játék még kevesebb volt, de lassan az is egyre több lesz az edzéseken” – árulta el a kosaras, aki most készül második alkalommal a válogatott keret tagjaként.

Mivel Zsófia cívisvárosi, ezért számára megszokott környezetben végzi a mindennapi munkát. „Nagy könnyebbség, hogy nem vagyok távol az otthontól, ezért örültem a hírnek, amikor megtudtam, Debrecenben lesz a felkészülés ezen szakasza” – magyarázta a 191 centi magas játékos.

„Nekünk is bizonytalanná vált a versenynaptárunk a járvány miatt, de úgy készülünk, hogy augusztus végén 3x3-as világbajnokságon vehet részt a korosztályunk itt Debrecenben, amelyen mi is érdekeltek vagyunk. Mondanom sem kell, mennyire várjuk ezt a versenyt!” – számolt be róla Salamon ZsófiaCikk nyomtatása