Csodás emlékei vannak Debrecenről

2020. 07. 27. (hétfő) 13.26

Tóth Orsolya nevét rövid idő alatt több millióan ismerték meg.
A cívisvárosban edzőtáborozott az elmúlt két hétben a 3x3-as U23-as női válogatott, köztük a Vasas Akadémia 2000-ben született játékosa, Tóth Orsolya is. A 178 cm-es kosaras kiválóan érezte magát nálunk, s mint mondta, egyébként is csupa kellemes élmény fűzi a hajdú-bihari megyeszékhelyhez.
- Az első héten népesebb társaság gyakorolt együtt, majd a második héten hárman a korosztályunkból - nyilatkozta Orsolya. - Egyéni képzéseket is tartottak nekünk,  tréningeztünk a felnőttekkel is közösen, és a végén meccseltünk is velük. Jól éreztem magam, és nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztem a nagyobbaktól. Debrecen egyébként is a szívem csücske, hiszen itt értem el eddigi legnagyobb sikeremet 2017-ben az U18-as csapat tagjaként, amikor megnyertük a 3x3-as Európa-bajnokságot - fogalmazott a sportoló, akit akkor - mindössze 16 esztendősen - a torna legjobbjának választottak. - Egy esztendővel később is játszottam a cívisvárosi kontinenstornán, akkor nem jutottunk a legjobb négy közé, azonban az utána való évben Eb-bronzérmet szereztünk a válogatottal - vette számba a történéseket.
Tóth Orsolya jelenleg az U23-as gárda tagja, ott is a fiatalok közé tartozik, de bízik benne, hogy idővel, kellő rutint szerezve bekerülhet a felnőtt csapat bő keretébe is, s később fel tudja venni a versenyt a többiekkel a csapattagságért. - Ők rutinosabbak nálam, és összeszokott gárdát alkotnak, de szeretnék majd előrelépni ezen a téren - jelentette ki.
Az ifjú hölgy neve nem csupán a hazai utánpótlás kosárlabdát behatóbban ismerők számára cseng ismerősen, hiszen az Instagram-oldalát jelenleg több mint 32 ezren követik.
- A 2017-es Eb után a FIBA közzétette a játékomról készített videóját, amelyet több millióan néztek meg. Ezt más portálok is átvették, például a Bleacher Report, ennek köszönhetően hirtelen lett 30 ezer követőm az Instán. Rá egy évre volt még egy jelentős ugrás, akkor már több mint 40 ezren követték a fotóimat, videóimat. Jól esik, hogy ilyen sokan figyelnek rám, de elsősorban a játékra és a céljaimra fogok koncentrálni a jövőben is - szögezte le a kosárlabdázó.


Cikk nyomtatása