Junior Eb és vb szintet futott K. Szabó Gabriella!

2021. 02. 22. (hétfő) 11.37

Hétvégén a fővárosi BOK csarnokban rendezték meg a felnőtt fedettpályás Országos Bajnokságot, ahol 60 gáton Kerekes Gréta, míg rúdugrásban Klekner Hanga szerzett aranyérmet a DSC-SI atlétái közül.

A kétnapos verseny igazán emlékezetes marad K.Szabó Gabriella számára, hiszen két számban is egyéni csúcsot ért el. Előbb 1500 méteren végzett az ötödik helyen 4:25.55-ös idővel, egyben teljesítve a junior vb és Eb szintet. Megjegyzendő, a fiatal debreceni atléta pályafutása során harmadik alkalommal mérettette meg magát ezen a távon, fedettpályán pedig először. Másnap 800-on is rajthoz állt, ahol végül élete legjobbjával (2:08.44) negyedikként ért célba, ami szintén egy junior vb-s szintidő!

A nők 60 méteres gátfutásában elmaradt a debreceni házidöntő, mivel Kozák Luca kiugrott az előfutamban és kizárták. Távollétében csapattársa, Kerekes Gréta nagyon sima győzelmet aratott (8.18), közel három tizeddel megelőzve a második Répási Petrát. A fináléba egyébként a DSC-SI 2002-es születésű tehetsége, Rácz Vivien is beverekedte magát, aki 8.78-as idővel az ötödik helyen zárt.

Címvédőként vágott neki a rúdugrásnak Kleknek Hanga, egy év elteltével, 4 méter 20 centis teljesítménye után újra aranyat vehetett át az OB-n. Férfi magasugrásban Török Gergely a dobogó harmadik fokára állhatott fel, de szintén 208 centit ért el Hodossy-Takács Sámuel, aki csak azért lett ötödik, mert több rontott kísérlete volt.

 Cikk nyomtatása