Példaértékű támogatás!

2021. 03. 17. (szerda) 21.20

A DSC-SI U19-es labdarúgócsapatának játékosai majd 100 kiló kutyaeledelt adtak át a Kutyaház Állatotthon lakóinak.

A Debreceni Sportélet szerkesztősége azzal a kéréssel fordult a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U19-es csapatának játékosaihoz, ha tehetik, a következő edzésre egy-egy kutyakonzervet, vagy egy kis zsák tápot vigyenek magukkal. A kérés megértő fülekre talált, Jankovics Sándor tanítványai azonnal megkezdték a gyűjtést, a srácok a következő edzésre már úgy érkeztek, hogy mindenki hozott magával kutyaeledelt. Szépen gyűltek a tápos zsákok, konzervek, mire elkezdődött az aznapi foglalkozás, kutyafinomságoktól roskadozott az öltözőasztal.

A menhely kis lakóinak nem kellett sokat várniuk az ajándékra, melyet a csapat kapitánya, Spitzmüller Levente és Nemes Zétény adott át az állatotthon munkatársának.

 ,,A kérés után egy emberként mozdult meg a csapat, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy segítünk a menhely árva lakóinak. Most mondhatnék közhelyeket, hogy a kutya az ember legjobb barátja, a leghűségesebb társa, ami igaz is, de mindannyian szeretjük a kutyákat, ezért fontosnak tartottuk, hogy ezt ily módon is kifejezzük. Társaim nevében mondhatom, boldogan mentünk edzésre, sporttáskában a kutyaeleséggel, jó érzéssel töltött el minket, hogy segíthetünk. Annak külön örülök, hogy Zéténnyel együtt adhattuk át az adományt az állatotthon dolgozóinak – mondta a csapat kapitánya, Spitzmüller Levente.

,,Nagyon szeretem a kutyákat, velük nőttem fel, úgy gondolom, a menhelyi kutyák is megérdemlik, hogy megfelelő körülmények között éljenek – vette át a szót Nemes Zétény. Nem szabad elfelejteni, négylábú barátaink mindennél jobban szeretik gazdájukat, hűségesek. Nagyon elszomorított, mikor megtudtam, jelenleg 190 lakója van az állatotthonnak, akik arra várnak, hogy egy szerető családhoz kerüljenek. Én is úgy tervezem, hogy menhelyi kutyát fogok majd örökbe fogadni. Élelmezésük se egyszerű, ezért arra biztatok minden állatbarátot, ha tehetik, segítsenek. Egy zsák táp nem kerül sokba, de annál nagyobb örömöt lehet szerezni vele.

Megjegyzendő, a gyűjtéshez csatlakozott az egykori kiváló atléta, Benéné Lipcsey Irén is, aki szintén hozzájárult a kezdeményezéshez.

 Cikk nyomtatása