Senánszky Petra ezüst, a mix gyorsváltó bronzérmes az OB-n

2021. 03. 24. (szerda) 22.50

A Duna Arénában kedden az előfutamokkal, szerda délelőtt pedig a döntőkkel megkezdődött a felnőtt Úszó Országos Bajnokság.

A 2021-es olimpiai felkészülés jegyében a döntők a délelőtt folyamán, míg az előfutamok délutánonként kerülnek lebonyolításra az idei OB-n. Az első éremszerző napon remekül teljesítettek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszói, hiszen az előfutamok során leggyorsabb Senánszky Petra (fotó) végül második helyen csapott célba az 50 gyors fináléjában (25.80), négyszázaddal lemaradva a győztes Gyurinovics Fanni (Vasas SC) mögött. Ugyanezen a távon a férfiaknál Holoda Péter negyedikként zárt.

A 100 méteres mellúszás döntőjében messze a legfiatalabbként ugrott vízbe a 2004-es születésű Zombori-Szalontai Ferenc, aki 1:04.19-es idejével az ötödik helyet szerezte meg, ami több mint biztató a jövőt illetően. Nagy harcot vívott a bronzéremért a szegediekkel a 4x100-as mix gyorsváltóban a DSC-SI, a dobogó harmadik fokára végül a Holoda Péter, Sándor Benedek, Senánszky Petra, Gál Kincső alkotta debreceni kvartett állhatott fel (3:36.48).

A nap krónikájához tartozik, hogy Milák Kristóf 1:50.73 perces saját világcsúcsától nem sokkal elmaradva, minden idők második legjobb eredményével, 1:51.40-es idővel nyert 200 méter pillangón. A Honvéd 21 éves világklasszisa ezt megelőzően 50 gyorson is nyerni tudott, ráadásul új egyéni csúccsal.

 

Fotó: Derencsényi István

 Cikk nyomtatása