Kirobbanó formában!

2021. 05. 19. (szerda) 22.54

A DSC-SI atlétája, Koroknai Máté új egyéni csúccsal bronzérmet szerzett a 400 méteres gátfutásban szerdán a Golden Spike nemzetközi atlétikai viadalon Ostravában.

A 60 éves múltra visszatekintő versenyen hideg, helyenként esős időjárás fogadta a sportolókat. A hétvégi Csapatbajnoki elődöntőben 400 gáton első helyen célba érkező debreceni fiatalember egy századmásodperccel, 49.70-re javította az egyéni csúcsát.

„Nagyon szépen kijöttek a gátak, a 7-es pályán futottam, az 5. gátnál megelőztem a 8-ason futó Kucerát, és csak a 8-as gátnál jött be elém a török Copello, akivel sikerült tartanom az iramot. A 10. gátnál nem jött ki jól a lépés, még egy ember megelőzött, így harmadik lettem”– nyilatkozta a 28 éves atléta a Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos oldalának. Máté hozzátette, hogy ez a hideg idő nem nagyon fekszik neki. Június elején három, hasonlóan jó színvonalú viadalon tervez rajthoz állni, és ha ott már a hőmérséklet 30 fokhoz közeli lesz, akkor a 48.90 másodperces olimpiai szint elérését sem zárja ki.

Testvére, Tibor a B-futamban 51.50-nel idei legjobbját teljesítette.

Forrás: atletika.hu és MTI

Fotó: Tumbász Hédi (NSO) – archívCikk nyomtatása