Gálameccsel indul a hétfői kosárcsemege Debrecenben!

2018. 09. 11. (kedd) 23.00

Szeptember 17-én hétfőn gálamérkőzést rendeznek közvetlenül a Magyarország-Olaszország világbajnoki selejtező előtt a Főnix Csarnokban. Az 1999-es Európa-bajnokságra kijutó magyar válogatott ellenfele a debreceni öregfiúk csapata lesz 15 órától.

A 2017-es kontinensviadalig 18 évet kellett várnia Magyarország kosárlabda válogatottjának, hogy kijusson egy világversenyre, ez azelőtt utoljára a Mészáros Lajos vezette nemzeti csapatnak sikerült. A Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Sitku Ernő, Dávid Kornél, Halm Roland, Mészáros Tamás, Pankár Tibor, Bencze Tamás, Németh István, Mészáros Zalán, Boros Zoltán és Kálmán László fémjelezte csapat ezúttal a debreceni öregfiúkkal csap össze. Sajnos, az Eb-t megjárt válogatott tagjai közül Orosz László már nem lehet velünk.  Az egykori cívisvárosi kedvencek közül többek között pályára lép Walke Károly, Horváth Imre, Senánszky Zsolt, Szekeres Ferenc, Becsky István és még sokan mások. A kispadon a debreceni edzőlegenda, Ráthonyi Tamás és segédje, Ali Akbar Shirian ülnek majd.

A találkozó a 18 órától kezdődő főmérkőzés felvezetése lesz, emellett jótékonysági céllal is pályára lépnek az egykori sztárok. A szervezők értékes sportrelikviákat, többek között egy válogatott mezt bocsátanak majd árverésre, a teljes befolyt összeget a magyar kerekesszékes kosárlabdázóknak ajánlják fel.

A jegyértékesítés már elkezdődött, a vb-selejtezőre megváltott jegyek a gálamérkőzésre is érvényesek. http://www.eventim.hu/hu/jegyek/magyarorszag-olaszorszag-vb-selejtezo-debrecen-fonix-csarnok-501250/event.html

 

 Cikk nyomtatása