Pályarendszabályok a Gyulai István Atlétikai Stadionban

2018. 10. 02. (kedd) 22.24

A Debreceni Sportcentrum Kft. kéri a lakosságot, hogy kizárólag rendeltetésszerűn, kocogásra, futásra használják a felújított rekortán pályát.

Amint arról tegnap beszámoltunk, tegnap ünnepélyes keretek között átadták a Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortán pályáját. A kivitelező elvégezte a 400 méteres atlétikai pálya burkolatának és szektorainak teljes felújítását, továbbá a célegyenest mintegy 50 cm-el kiszélesítette. A célegyenes előtti szektorokban felújították a rúdugró helyeket és a leszúrószekrényeket, a távolugró-hármasugró pályák nekifutóit és a vízelvezető rendszert, valamint új súlylökő kört alakítottak ki.

Az átadás után újra lehetőség nyílt a lakosság előtt, hogy igénybe vegyék a felújított létesítményt. Mindemellett kérjük Önöket arra, hogy az alábbi, a pálya használatra vonatkozó szabályokat maximálisan tartsák szem előtt.

Használati rend:

1. A pálya (kerítéssel határolt terület) rendjének betartása mindenki számára kötelező, aki annak területén tartózkodik.

2. A pályákat az igénybevevők saját felelősségükre vehetik igénybe, az igénybevétel megkezdésével magukra nézve kötelező érvényűen elfogadják a vonatkozó tűz-, munka- és balesetvédelmi előírásokat.

3. A pályára állatot bevinni szigorúan tilos!

4. A pályára kerékpárt bevinni szigorúan tilos!

5. A pálya területén szemetelni, dohányozni szigorúan tilos!

6. A lakosság edzés, verseny vagy rendezvény esetén az atlétikapályát nem veheti igénybe.

7. Gerelyhajítás és dobóedzés tartása kizárólag a Debreceni Sportcentrum Kft. előzetes írásos engedélyével lehetséges!

8. Kalapács- és diszkoszvetést kizárólag a védett, ketreces részből lehet végezni, a szabadon álló, háló nélküli dobókörből tilos!

9. Dobóedzés és gerelyhajítás ideje alatt a füves területeken tartózkodni veszélyes és tilos!

10. A pályát csak max. 11 mm hosszú szögű futócipőben lehet használni!

11. Gát -és akadályfutó edzések befejezése után a gátakat, akadályokat a helyére (a 110 m-es rajthely mögötti területre) kell visszavinni!

12. Magas-, illetve rúdugró edzések befejeztével a védőponyvát, ill. a védőházat vissza kell helyezni az ugródombra!

A lakosság az atlétikai rekortánpálya 7-es, 8-as sávját használhatja, kizárólag futás vagy kocogás céljából, 7.00-15.00, valamint 19.00-20.00 között.

A pálya 15.00-19.00 között, edzések miatt nem használható!

 Cikk nyomtatása