Újra indul a sportos összefogás!

2018. 12. 05. (szerda) 22.33

A Debreceni Karitatív Testület 2018-ban immár negyedik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját. A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum idén is csatlakozik a testület által szervezett akcióhoz. A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze.

 

A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak ismét a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó-, a DVSC-SCHAEFFLER kézilabda csapata, a Debreceni Vízilabda Klub, a DEAC jégkorong- és kosárlabda csapata. A ,,Kék vödör" akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2018. december 6-tól december 21-ig. 

A Sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitvatartási időben.

A mai sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester elmondta:,, Ez a kezdeményezés szinte egyedülálló az országban. A szeretet és az összefogás él a városunkban, biztos, hogy ezúttal is jó helyre mennek az adományok. Sportolóink Debrecen arcai, így fontos, hogy közéleti szereplést is vállaljanak, de nemcsak a sportszervezetek, hanem a gazdaság szereplői is jelentős mértékben támogatják a Karitatív Testület akcióját, amire nagyon büszkék lehetünk- fogalmazott Széles Diána.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője kiemelte: ,,A sport összetartó ereje kiválóan működik városunkban. Tavaly mintegy 1300 kg tartós élelmiszert gyűjtöttünk a sportszervezetekkel együtt, bízom benne, hogy ezt idén sikerül túlszárnyalni. A január 12-én megrendezendő FőnixFitt szabadidős és tömegsport napra a december 11-ig minden elővételben eladott jegy árából 100 forintot ajánlunk fel. Az összegből tartós élelmiszereket vásárolunk a rászoruló családok részére, melyet a testület közreműködésével osztunk ki- zárta gondolatait a Debreceni Sportcentrum első embere.

A Kedvenc szakbolthálózat is csatlakozott az idei akcióhoz. A három megyeszékhely (Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc) 8 Kedvenc szakboltjában zajló karitatív gyűjtés keretein belül a cégcsoport és vásárlói a „Kék vödör” akció javára gyűjtöttek. Az üzletekben november 1. és november 30. között minden eladott kilogramm húsáru után 2 forintot ajánlottak fel a Dorcas „Kék vödör” akciójának támogatására. Összesen 986.890 forint gyűlt össze, mely több mint 1500 kék vödör megtöltését fedezi.

 Cikk nyomtatása